AVECO

Vannrensere & Kjølere, Salg & Service.

Fakta om vann

Gjennom en serie korte faktaartikler ønsker vi og fokusere på den rolle vann spiller i forhold til helse, trivsel og hverdag.

Om vann og vannbehandling
Stacks Image 41
Kroppen behøver vann for å oppta næringsstoffer og for å transportere dem fram til de cellene som trenger det. Vann må også til for å hjelpe kroppen med å kvitte seg med avfallsstoffer gjennom avføring, urin, svette og damp ved utånding.

Det er ekstra viktig å drikke mye vann hvis du holder på med en utrensingskur fordi kroppen da vil skille ut større mengder avfallsstoffer enn ellers. Disse avfallsstoffene bør helst komme ut av kroppen din så fort som mulig – så unngår du å få bivirkninger av kuren (vondt i hodet etc.).

Les hele artikkelen...
Stacks Image 42
Tenk på at i sjøvann finnes alle de stoffer som kloden vår består av. Vann har altså en fabelaktig evne til å løse opp og ta med seg det meste. Da er det lett å forstå at vann også tar med seg den forurensing vi mennesker produserer.
Når du vasker bilen tar vannet med seg skitten og vaskemidlene. Men dette forsvinner ikke – det blir bare flyttet til et annet sted.

Les hele artikkelen...
Stacks Image 43
Vann – det er livsviktig for oss. Vi bruker det helt selvfølgelig, uten å tenke noe særlig over det. Mange har et nærmest likegyldig forhold til vann. Som et paradoks til det, finnes det ikke noe stoff som innehar så mange fenomener og nærmest mystiske egenskaper som nettopp vann. Dette burde virkelig anspore til mer forskning. Dessverre er det vanskelig å få tak i kapital til prosjekter som ikke gir inntekter i tifold. Men uansett er det en vanlig oppfatning blant både leg og lærd at vi ennå ikke kjenner alle vannets hemmeligheter.

Les hele artikkelen...
Stacks Image 44
I butikken har du mulighet for å velge hva du vil kjøpe: en kylling proppfull av antibiotika og steroider eller en økologisk kylling. Den ene er formelt sett trygg å spise og den andre er garantert helt trygg – hvilken ville du ta med hjem og servere til familien din?

Bilen din trenger nye dekk, og du har valget mellom brukte, regummierte dekk eller helt nye radialdekk. De første er formelt sett trygge og de andre er garantert helt trygge – hvilke ville du velge til familiens bil?

Disse to sammenligningene er enkle å forstå. Akkurat lik metode kan brukes til å illustrere forskjellen mellom vanlig springvann eller ubehandlet brønnvann kontra renset vann.

Les hele artikkelen...
Stacks Image 45
Det er en politisk målsetning at utslipp og bruk av kjemikalier som utgjør en alvorlig trussel mot helse og miljø skal stanses innen 2020.

Vi vet fremdeles veldig lite om hvordan lave nivåer av tusenvis av fremmedstoffer i blanding påvirker oss og naturen.

Les hele artikkelen...
Stacks Image 46
Vannbehandling eller vannrensing er aktuelt for å fjerne urenheter – både kjemikalier og sykdomsfremkallende mikroorganismer. Her er noen vanlige metoder for å behandle vann:
  • Koking
  • Destillering
  • Partikkelfilter
  • Kullfilter
  • Omvendt osmose
Les hele artikkelen...